RSSLinePlus Blogger

Главная » 2014 » Декабрь » 9 » Більшість інтернет-порталів не витримають хакерської атаки
17:57
Більшість інтернет-порталів не витримають хакерської атаки

Традиційні друковані та ефірні ЗМІ зазвичай мають свої інтернет-сторінки, іноді повністю повторюють зміст офлайнових випусків, іноді містять тільки анонси статей і/або тексти минулих номерів, іноді мають додатковий контент. Також існують інтернет-радіо та інтернет-телебачення.

Сайти, що належать ЗМІ, найчастіше піддаються атакам хакерів. Дослідницька група Positive Technologies в ході проведеного експерименту вивчила 500 інтернет-порталів. Експеримент проводився для того, щоб виявити рівень захищеності. Особливу увагу було приділено ресурсів державних та банківських установ, засобів масової інформації, компаній телекомунікації і виробничим підприємствам.

Результати дослідження показали, що 62% інтернет-порталів мають високий показник ризику несанкціонованого доступу. Буквально два роки тому цей показник був набагато нижче, він дорівнював 45%. Найвищий показник уразливості мають сайти ЗМІ - близько 80%.

Варто відзначити, що ні один сайт банківської установи не відповідає вимогам систем безпеки фінансових установ.

Дослідники серед всіх типів вразливостей виділили міжсайтового виконання сценаріїв. Цей тип вразливості був присутній на 78% перевірених інтернет-порталів. Завдяки цьому, хакери можуть вносити зміни у вміст веб-сторінки, отримувати доступ до персональних даних користувачів і поширювати шкідливий код.

Також наголошується, що власники серверів страждають від недостатнього рівня захисту, а саме від невисокого рівня паролів і ідентифікаторів. Це порушення безпеки притаманне 69% сайтів.

Якщо звернути увагу на мови програмування, то найбільш уразливим є мова РНР - 76% сайтів створені на його основі мають слабкі місця, Java - 70% і замикає трійку лідерів мова ASP.NET - 55%.

Просмотров: 434