RSSLinePlus Blogger

Главная » 2015 » Март » 17 » Как защитить руки при выполнении строительных работ.
17:35
Как защитить руки при выполнении строительных работ.

Руки - це основний інструмент робітника. Проте саме вони, особливо незахищені одягом кисті, найбільш уразливі. Пальці і долоні постійно тобто відбувається погашення заборгованості. Порізи, опіки, здерта шкіра - звичайна справа для майстрового людини. Взимку до цього списку додаються обмороження.

Пошкодженими і закоцюблими долонями багато не напрацюєш. Отже, потрібні спеціальні засоби захисту.


Основне правило: працювати в рукавицях

Найпростіший спосіб зберегти руки від дрібних, але неприємних і хворобливих травм, - надіти робочі рукавички. Техніка безпеки категорично забороняє проводити деякі види робіт без спеціальних рукавичок або рукавиць.

Зварнику потрібні спеціальні краги. Тім, хто працює з їдкими речовинами або електрикою - гумові рукавички. Монтажникам, малярам, кранівникам, різноробочим та іншим трудівникам будмайданчика підійдуть універсальні х / б рукавички. Вони бувають різної товщини і міцності, утеплені, з різними покриттями.

Виявляючи необхідну турботу про робітників, власник підприємства отримує реальну вигоду. Ці недорогі засоби індивідуального захисту допоможуть підвищити ефективність праці, зменшать витрати на оплату лікарняних листів.

Рукавички або рукавиці?

Вибираючи захисні засоби для рук, треба враховувати специфіку професії. Робочі рукавиці призначені для робіт, де не важлива чутливість пальців і долоні. В трикотажних рукавицях можна виконувати більш складні маніпуляції.

Переваги бавовняних рукавичок:

Добре охороняють руки від забруднень і дрібних травм: порізів, мозолів, скалок, опіків, саден.
Виготовляються з натурального матеріалу, який добре вентилюється, не дратує шкірні покриви, не викликає алергії. Їх можна не знімати годинами, оскільки ніякого дискомфорту не відчувається.
Рукавичка добре облягає кисть, тому дозволяє виконувати досить «тонкі» роботи.
Еластичні манжети щільно утримують рукавички на руках.
Їх легко надягати і знімати.
Виробляються рукавички різного розміру і кольору.
Низька ціна при оптовій закупівлі.
Спеціальні покриття

Для підвищення терміну служби трикотажних рукавичок і для додання їм додаткових властивостей на долонну частину виробу наноситься спеціальні покриття.

Найчастіше застосовують рукавички з точковим ПВХ покриттям з боку долоні. Вони довговічніші звичайних нитяних виробів, мають протиковзкими властивостями. ПВХ покриття наноситься у вигляді малюнка. За бажанням клієнта виробник може розробити його індивідуальний дизайн, наприклад, у вигляді логотипу компанії.

Для підвищення міцності і додаткового захисту рук на рукавички наноситися одношарове або подвійне латексне покриття. У них зручно працювати з мокрими матеріалами, хімічними речовинами. Шар латексу чи не порушує чутливості долоні і пальців, але захисні властивості такої рукавички - вище. Руки в таких рукавицях не потіють, повітря проходити з тільного боці.

Захист від холоду

Будівельні роботи не припиняються і в зимовий період. У мороз голими руками не попрацюєш. Для оберігання рук від обморожень виробляються спеціальні утеплені рукавички: багатошарові, вовняні та напіввовняні, з начосом. У сильні морози такі рукавички можна одягти під брезентові рукавиці, які самі по собі не захищають від холоду.
Я знайшов сайт trast-snab.ru, на якому можна купити піноблоки, суміші та інструмент для будівництва будинків і котеджів....піноблоки від виробника Що ж стосується щільності таких блоків, то даний показник практично такий же, як і у деревного масиву, але тільки різниця в тому, що вони не піддаються горінню і при цьому, залишаються цілком безпечними для здоров'я.
Просмотров: 383